Víno je 90% Dolcetto a 10% Barbera. Barbera dodává vínu příjemnou kyselinku a Dolcetto zase jemné tóny. Sklizeň probíhá v půlce září, ručně do dřevěných přepravek.
Vinice:
Stáří vinic je v rozmezí 12 až 70 let. Orientované na severovýchodním svahu asi 250 metrů nad mořem poblíž města Tagliolo Monferrato – Piemonte.
Vinifikace a stárnutí:
Probíhá v sudech z nerezové oceli po dobu asi 7 až 14 dnů při kontrolované teplotě. Celso Zero využívá sulfátů, které vznikají při výrobě vína přirozenou cestou během alkoholického kvašení. Od příchodu vína do sklepa až po nalahvování nejsou přidány žádné sulfáty a lze jej považovat za naprosto přírodní víno.
Vlastnosti vína:
Pokud mohu vyjádřit vlastnosti vína, tak bych ho definoval jednoduše jako vinný mošt, který neláká až tak vůní ale spíš chutí v ústech po mladých právě vylisovaných hroznech. Ideální k lokálním plněným těstovinám ravioli na másle se šalvějí.
325 Kč (vč. DPH)
Jestli vás víno zaujalo, napište nebo zavolejte. Velice rád dodám 🙂
Někdy to může trvat 2 – 3 týdny. Záleží totiž na tom, zda jsem zrovna v Itálii nebo v ČR.
Teroldego je místní červená odrůda, která se nachází jen v této oblasti. Předpokládá se, že název vznikl z německého Tiroler Gold neboli zlato z Tyrol.