Vinařství Cascina Boccaccio
 
Vinná réva:
Dolcetto 100%. Červené víno, které umí vyjádřit silný charakter a potenciál díky zrání na sudech.
Vinice:
Vinice vysázené v 80. letech směrem na jihovýchod v nadmořské výšce asi 300 metrů se nachází se v obci Tagliolo Monferrato. Půda je tvořena jílovcem, vápencem a travnatým porostem.
Vinifikace a stárnutí:
Ruční sběr hroznů do malých beden na konci září. Fermentace probíhá v ocelových sudech po dobu asi 14-21 dní s vlastními slupkami. Následně je víno stočeno do 10HL sudů kde zraje 24 měsíců. Po nalahvování odpočívá ještě 6 měsíců v lahvích o velikosti 0,75ml. Ve větších lahvích jako je např. 1,5l a 3l tento proces trvá až jeden rok.
Vlastnosti vína:
Dolcetto je podle nepsané tradice považováno za víno dělníků určené ke každodenní konzumaci. Ale Roberto dokázal, že s vyváženým stárnutím vína z něj může být i kvalitní silné víno s charakterem, které si nic nezadá s velkými víny. Silná tříslovina na jazyku vybízí ke konzumaci pokrmů na bázi masa a různých omáček. Ideální i k aromatickým sýrům.

495 Kč (vč. DPH)

Jestli vás víno zaujalo, napište nebo zavolejte. Velice rád dodám 🙂
Někdy to může trvat 2 – 3 týdny. Záleží totiž na tom, zda jsem zrovna v Itálii nebo v ČR.