Teroldego je místní červená odrůda, která se nachází jen v této oblasti. Předpokládá se, že název vznikl z německého Tiroler Gold neboli zlato z Tyrol.
Vinice:
Toblino – Bio najdete ve spodní části údolí Valle dei Laghi. Aluviální půdy obsahují žulové zbytky z Dolomit Brenta a Adamello. Území těží z mírného a vzdušného mikroklima díky větru zvanému „Ora del Garda“ a vysokým okolním skalním stěnám, které pohlcují a zadržují teplo.
Vinifikace a stárnutí:
Lisováním a odstraněním trsů se macerace provádí při kontaktu se slupkou při kontrolované teplotě po dobu asi 10-12 dnů. Následně víno zraje nejméně 12 měsíců ve velkých dubových sudech.
Vlastnosti vína:
Rubínově červená barva s výraznými fialovými odstíny. Na vůni je čisté s příchutí malin a bobulí. Na patře je plné, strukturované, suché s dobře vyváženými tříslovinami a příjemným závěrem.
340 Kč (vč. DPH)
Jestli vás víno zaujalo, napište nebo zavolejte. Velice rád dodám 🙂
Někdy to může trvat 2 – 3 týdny. Záleží totiž na tom, zda jsem zrovna v Itálii nebo v ČR.
Víno je 90% Dolcetto a 10% Barbera. Barbera dodává vínu příjemnou kyselinku a Dolcetto zase jemné tóny. Sklizeň probíhá v půlce září, ručně do dřevěných přepravek.