Dolcetto 100%. Růžové perlivé víno vzniká tzv. klasickou metodou. Vinné kaly nejsou vyfiltrovány, ale ponechány ve víně (Sur Lie).
Vinice:
Vinice vysázené v roce 2002 jsou orientovány směrem na sever. Nacházejí se v nadmořské výšce cca 300 metrů v obci Tagliolo Monferrato. Půda je tvořena jílovcem, vápencem a travnatým porostem.
Vinifikace a stárnutí:
Hrozny se sklízí ručně na konci září do malých beden. Na jaře během biologického a přirozeného stoupání teploty se víno nalahvuje a je doplněno vlastním moštem s přírodními kvasinkami. Během této doby se přemění cukr na alkohol a oxid uhličitý. Po fermentaci se kvasinky vysráží na dně lahve a zajišťují tak přirozenou ochranu vývoje vína. Během druhotného kvašení jsou láhve uloženy v jejich starém sklepě zvaném peklo kde jsou stálé teploty kolem 13 °/ 14 ° stupňů.
Vlastnosti vína:
Růžové odstíny Dolcetta nabízejí harmonickou vůni právě vylisovaného hroznu. Svojí ovocnou chutí a vyváženou kyselinkou lákají k posezení s přáteli při letních dnech a k zakousnutí dobrého salámu či sýru.
365 Kč (vč. DPH)
Jestli vás víno zaujalo, napište nebo zavolejte. Velice rád dodám 🙂
Někdy to může trvat 2 – 3 týdny. Záleží totiž na tom, zda jsem zrovna v Itálii nebo v ČR.